onsdag 22 februari 2012

Lägesrapport - teknikstrul i biblioteket

Kära låntagare & besökare!

Det har varit något turbulent i biblioteket då det uppgraderas och uppdateras hej vilt. En liten lägesrapport!

Den nya versionen av bibliotekssystemet.
Det är igång, med flera nya funktioner som storligen underlättar livet för era bibliotekarier. Dock är systemet lite "buggigt" fortfarande, går långsamt ibland och hänger sig, etc. Tålamod, alltså, tack.

Påminnelser från biblioteket.
Vi har just nu problem med att skicka ut påminnelser. Vi har skapat dem i systemet, men inte lyckats skicka iväg dem. Alltså kan ditt kort vara spärrat nu, fast du inte har rent fysiskt fått se själva påminnelsen. Tyvärr!

Teknikerna hos vår leverantör jobbar stenhårt med detta mysterium. Men det kan vara läge att du själv kollar upp vilka förseningar du har på ditt kort och ser till att lämna igen dem snarast.

Utlåningsautomaten.
Utlåningsautomaten fungerar fortfarande inte. Detta hänger ihop med uppdateringen av systemet och det arbetas på det. (Vi ska dessutom köpa en ny automat under våren.)

Tills vidare måste alltså alla utlån i biblioteket ske via dina bibliotekarier.

Återlämningslådan.
Dessutom gick vår återlämingslåda sönder förra veckan, som ni kanske märkte. Den stod inne i biblioteket några dagar istället för i Ljushallen utanför, där den hör hemma . Den är dock reparerad och åter på plats.

Förhoppningsvis kommer allting att lösa sig inom en snar framtid. Bibliotekarierna är, som sagt, helt analoga och fungerar generellt fint.






Bilden är lånad från en skämtsida, The Top 7.

fredag 17 februari 2012

Librarian - what it's really like

I linje med dessa olika slags yrkesbeskrivningarna som florerar på nätet just nu, vill vi bjuda på denna om bibliotekarier ...

tisdag 14 februari 2012

Glad alla hjärtans dag!

Tack till alla som pyntade ljushallen så vackert! Sådant piggar upp så mycket i skolan.

Och tack till 10SPF som sålde sådana goda bakverk och fina hantverk.

Vi tipsade stort om kärleksböcker förra året, lagom till alla hjärtans - spana in inlägget Library of love!





torsdag 2 februari 2012

Gratis tidskrifter i biblioteket!

Nu har vi gallrat tidskrifter och dessa får DU ta! De finns i bibblan på en stor vagn nära disken.



Exempelvis kan du hitta nummer av PC Gamer, Total Film, Språktidningen, Filter, Newsweek, Vagabond, Illustrerad Vetenskap, med många fler!

Först till kvarn, som bekant.

Välkomna!



Bilden kommer från Pressbyråns tidning SID. och är lånad från Resumé.

Uppgraderingen av bibliotekssystemet ...

... har gått bra! Ni har kanske märkt att det inte riktigt har varit som vanligt de senaste dagarna. Vi har nämligen uppdaterat vårt bibliotekssystem, BookIT, och flera funktioner har legat nere.

Men allting har gått fint och nu är vi igång som vanligt igen med både bibliotekskatalog, läromedelsutlåning och låntagarärenden som vanligt!

Det enda som inte fungerar just nu är utlåningsautomaten, men där har vi också en ny automat på gång. Tålamod, kära elever!

Slut på rapporten!



Axiells logga (vår leverantör av biblioteksprogram!) är lånad från IFLA.

.

onsdag 1 februari 2012

Månadens tidskrifter, februari

Varje månad uppmärksammar biblioteket särskilt några av våra tidskrifter. Det allra senaste numret kan du läsa på plats i bibblan och de näst senaste ställer vi ner på Personalhyllan.

Kom ut är RFSL:s (Riksförbundet för sexuellt likaberättigande) medlemstidskrift och där kan en läsa om allt mellan himmel och jord som på något sätt berör hbtq (homo-bi-trans-queer). Viktig organisation, viktig tidning!





Vi läser är en färgglad och mångsidig litteraturtidskrift, eller ett "bokmagasin" för "bokälskare och storläsare", som de själva skriver.





Bilderna är lånade från respektive tidskrifts hemsida.