måndag 9 maj 2011

Triss i fransk feel good

Vi tipsar här om tre stycken sorgliga och lyckoframkallande vemodiga feel good-romaner från Frankrike!



Muriel Barbery, Igelkottens elegans


Renée är portvaktare i ett elegant hus i Paris, osynlig för de tjusiga hyresgästerna där. Men i själva verket drivs hon av en djup längtan efter litteratur och konst och är mycket bildad. Paloma bor i samma hus och är en överintelligent tolvåring med dödslängtan. Renées och Palomas vägar korsas när den kultiverade japanske affärsmannen Kakuro Ozu flyttar in.



Anna Gavalda, Tillsammans är man mindre ensam

Camille, en ensam ung kvinna som arbetar som städerska och bor i ett kallt litet vindsrum, har svårt att få kontakt med andra människor. En kväll uppstår ett oväntat möte då den medvetslöse Camille räddas av Philibert, en plågsamt blyg, stammande aristokrat. Hon flyttar in i hans tjusiga våning i samma hus och möter där också hans rumskamrat, den stilige och inåtvände kocken Franck.


Delphine De Vigan, No och jag

Lou, tretton år, är en överintelligent tjej som pusslar ihop många teorier om hur världen fungerar. Inför ett skolarbete om hemlöshet träffar hon av en slump en artonårig hemlös tjej - No - på gatan, som Lou intervjuar. De blir vänner och vänskapen vänder upp och ner på Lous hela tillvaro.


Välkommen till bibblan!



Bilderna är lånade från: AdLibris, Bokus, och Sekwa.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar