måndag 26 september 2011

Europeiska Språkdagen firas idag!



"Europa har en stor språkskatt – det finns över 200 europeiska språk, för att inte tala om alla andra språk som talas av medborgare vars familjer kommer från andra kontinenter. Detta är en viktig resurs som bör tas till vara, användas och vårdas.

Att lära sig andra människors språk är ett sätt att lära sig förstå andra bättre och överbrygga kulturella skillnader. Och självklart är du aldrig för gammal för att lära dig ett nytt språk!"

Läs mer här!

Språkdagen instiftades av Europarådet 2001 och har firats varje år samma datum, den 26 september. Syftet med Språkdagen är att inse vikten av att lära sig språk - för att vi ska förstå varandra, vi människor. För att vi ska kunna flytta utomlands, bo och arbeta på olika ställen.

Alla olika språk skall firas lite extra denna dag!

Passa på att låna en bok på ett annat språk än svenska i bibblan idag! Eller kika lite i parlörer och lär dig nya fraser på, för dig, okända språk! Fråga SYVarna hur du ska göra för att plugga/jobba utomlands! Varför inte heja på våra tyska gäster som besöker skolan just nu med ett käckt Guten Tag!


Bilden är lånad från Skolverket.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar