torsdag 10 november 2011

Informationssökning, genteknik!

Böcker i biblioteket!
Vi har ställt i ordning en vagn med blandade böcker om genteknikens olika ämnen (ex. etik, fosterdiagnostik, genmanipulerad mat, kloning ...).

Vi har också en leverans på gång från bokhandeln med nya böcker.


Sök information på nätet!
I databasen Artikelsök hittar du mängder av tidningsartiklar - gå till Artikelsök, logga in från vilken dator som helst (användarnamn och lösenord finns i bibblan plus Bibblans hörna, FC).

Artiklarna presenteras med nyaste artiklarna överst. Finns det en gul LÄS-ruta, så kan du läsa hela artikeln på en gång och skriva ut den.

Hittar du en intressant artikel som inte finns i fulltext, så klicka in på titeln och kopiera all information om artikeln och maila den till biblioteket[snabela]vgy.se.

Då beställer vi artiklarna till dig. (Vi får oftast leverens samma dag eller dagen efter.)




Du kan också spana in två myndighetssidor på nätet - Gentekniknämnden och forskning.se.

Hos Gentekniknämnden hittar du material om utvecklingen inom genteknikområdet och de är ansvariga för att ta hänsyn till etik och säkerhet i sådana frågor. Kolla också deras länktips under fliken Länkar.

Hos forskning.se samlar man information om forskning inom en massa olika områden. Du kan klicka dig vidare på Naturvetenskap och teknik i vänsterspalten och sedan Teman.

Där hittar du bl a information om Stamceller, Nya biologin och Kloning.

För fler länktips rekommenderar vi biblioteket i Mölndals länksamling. Länkkatalogen är uppbyggt på samma system som biblioteket sätter upp sina böcker efter, så bläddra dig fram till avdelning Uea i första hand - Utvecklingslära och genetik.


Kom gärna och fråga dina bibliotekarier om du behöver hjälp!


Bilden är lånad från Biotech Learning Hub.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar